FitoTea – kézműves tea

5310 Kisújszállás, Pólya utca 4.

GPS: N 47.22142, E 20.76787

Tel: +36-30/233-3613

E-mail: kegitta@gmail.com

Weboldal: https://hu-hu.facebook.com/K%C3%A9zm%C5%B1ves-Tea-117336882259854/

„Szüleinktől vettük át a termőföld szeretetét, házilag megtermelt zöldségen és gyümölcsön nőttünk fel. Így mi sem volt természetesebb annál, hogy a nászajándékba kapott pénzen kertföldet vásároltunk. A hosszú téli esték teázgatásai közben pedig megszületett az ötlet… Családi gazdálkodóként 2015-ben fogtunk bele a gyógynövények termesztésébe. Kezdetben borsmentát, citromfüvet és zsályát telepítettünk. Családunk nagy borsmenta kedvelő volt mindig is, dobozszámra vásároltuk a filteres mentateákat. Eljött az idő, hogy a saját termelésű szálas teánkat fogyasszuk. Leleveleztük, megszárítottuk, feldolgoztuk, lefőztük. Mindezt követte a citromfű, majd a zsálya próbája. Készítettünk magunknak, családtagoknak, ismerősöknek, barátoknak. Sorra érkeztek a pozitív, elismerő és ezáltal ösztönző visszajelzések. Sok kísérletezés, kóstolgatás követte mindezt, majd egy megálmodott esztétikus külsőbe csomagolva megszülettek az első saját kézműves teáink. Gyógynövényeinket kézzel ültetjük, kézzel szedjük, gyomláljuk (mivel semmiféle vegyszert nem használunk). A feldolgozás során külön üzemben szárítjuk, levelezzük, daráljuk, csomagoljuk. Igyekeztünk úgy összeállítani teakeverékeinket, hogy általa egy egészséges, jóízű, szerethető terméket nyújthassunk a fogyasztóknak. Terveink között szerepel további termeszthető gyógynövények telepítése, és ezáltal termékeink körének bővítése is. Jó szívvel öntjük gyermekeink kis bögréjébe, és ugyanilyen szeretettel ajánljuk mindenki asztalára.”

KisCsillag teája – Gyógynövényes teakeverékek

5000 Szolnok, Bem utca 40.

GPS: N 47.17327, E 20.15621

E-mail: kiscsillagteaja@gmail.com

A gyógynövényeket saját magam termesztem, egy részét pedig gyűjtöm, természetesen ügyelve a tisztaságra és minőségre. Ezek után szárítom, aprítom és készítem a teakeverékeimet különböző problémákra.

Jászszentandrási Gyümölcsfeldolgozó Start Szociális Szövetkezet

Homoktövis-Alma-Cékla gyümölcslé, Homoktövis-Almalé, Homoktövis velő, Homoktövis tea, Homoktövis őrlemény, Homoktövis szörp

5136 Jászszentandrás, Rákóczi út 94.

GPS: N 47.58417, E 20.17347

Tel: +36-30/943-8411

E-mail: jszaszocszov@gmail.com

Weboldal: https://www.facebook.com/jaszszov

Homoktövis-Alma-Cékla gyümölcslé: 100%-os gyümölcslé (85% alma, 10% cékla, 5% homoktövislé) amely nem tartalmaz sem hozzáadott tartósítószert, sem cukrot, mindenféle adalékanyagtól mentes.

Homoktövis-Almalé: 100%-os gyümölcslé (90% alma, 10% homoktövislé), amely nem tartalmaz sem hozzáadott tartósítószert, sem cukrot, mindenféle adalékanyagtól mentes.

Homoktövis velő: A homoktövisvelő a homoktövistermés 100%-os préselt leve. Nem tartalmaz semmilyen hozzáadott anyagot. A termék pasztőrözéssel van tartósítva. C vitamin tartalma 10X annyi, mint egy citromé.

Homoktövis tea: A homoktövistea a préselt homoktövistermés szárított magja és héja. Ízében citrusos jellegű, lágy ízű tea készíthető belőle.

Homoktövis őrlemény: A homoktövis-őrlemény a préselt homoktövistermés szárított, majd őrölt magja és héja. A termék kiválóan alkalmas joghurtok, reggelizőpelyhek, piskóták, tészták ízesítésére.

Homoktövis szörp : A homoktövisszörp az egyedüli termékünk, amely hozzáadott cukrot tartalmaz. A régmúlt módszere szerint ez minden lekvár és szörp tartósításának és sűrítésének alapja. Szörpünk szintén préselt homoktövisléből készül.

Scroll to Top