Grillázs – Juhász Józsefné kistermelő

5144 Jászboldogháza, Bocskai u 27

GPS: N 47.36947, E 20.00386

Tel: +36-30/306-5367

E-mail: juhaszne.terike@gmail.com

A termék minősítése / díjazása: „Tagja vagyok a jászboldogházi értéktárnak.Eddigi elismeréseim:19 aranyérem 6 ezüstérem és 4 bronzérem.”

A grillázs: kristálycukor mézsűrűségre felolvasztva, és ebben különféle olajosmag. Tehető bele pl. dió, szezámmag, mák, napraforgómag, mogyoró stb. A leggyakrabban használt a dió. Ezután vagy formába kenjük vagy nyújtjuk, és minta szerint szabjuk. Végül az elemeket ragasztjuk, és a kész tortát díszítjük. A Jászságban nagy hagyománya van. Esküvő szinte nem múlik el grillázstorta nélkül.

EVIS – 2004. Kft. – „Egy csepp Tisza-tó” sulyomkrémmel töltött étcsokoládés bonbonok

5241 Abádszalók, Dobó út 5/a

(5241 Abádszalók, Őszike út 2., Hotel Balneum Tiszafüred, ÖKO-Centrum Poroszló, Helyi termék bolt Poroszló, Gyöngyszem ÁBC Sarud, Tourinform – Szolnok, Erdélyi Delikatesz Debrecen)

GPS: N 47.48316, E 20.59826

Tel: +36-20/669-4462

E-mail: vitorlastiszato@gmail.com

Weboldalak: www.egycsepptiszato.com

https://www.facebook.com/vitorlas.vendeghaz/

A termék minősítése / díjazása: „””2017 „OMÉK díjas termék” Hagyomány és Innováció kategóriában. EOQ MNB „”””Minőség Innováció 2017″””” Nemzeti díj, QUALITY INNOVATION AWARD 2017 Élelmiszer kategória díj, Magyar Innovációs Nagydíj 2018. Elfeledett tiszai élelmiszer alapanyag újszerű felhasználása „”””Egy csepp Tisza-tó”””” sulyomkrémmel ízesített étcsokoládés bonbon.”””

A sulyom növény termését hosszú évezredeken keresztül gyűjtötték, annak magját frissen, egészben vagy őrölve, lisztként fogyasztották. Az új, a csak mostantól alkalmazott technológia, hogy a termés egésze hasznosításra kerül. Alkalmazzuk a kémia eszközeit, úgymint a pektinbontást, az enzimeket, melyek a keményítőt cukorrá alakítják. A termésből a szörpkészítés technológiájával a teljes tartalmat kivonjuk, így teljes értékű ízesítőanyagot kapunk, amiben benne van a Tisza-tó „íze”! A Tisza-tó adja a termőtalajt, a Tisza-tó adja az élethez szükséges vizet, a Tisza-tóra hulló napfény érleli a termést, a Tisza-tavi ember szüreteli, és a Tisza-tavi ember dolgozza fel, és egy Tisza-tavi vállalkozás számára gazdasági bevételt termel. „EGY CSEPP TISZA-TÓ” étcsokoládés bonbonok.

Scroll to Top