MÁTÉ Hús – Tóth Lajos őstermelő

5420 Túrkeve, Petőfi S. u. 3.

Levelezési cím: 5420 Túrkeve, Herczeg út 10.

GPS: N 47.10588, E 20.74295

Tel.: +36-20/310-7818

E-mail: tothlajos.turkeve@gmail.com

A termék minősítése: Hagyományok, Ízek, Régiók; HIR-védjegy 2016

Itt, Túrkevén ma is úgy készítjük a kolbászt, ahogy elődeink készítették száz-százötven évvel ezelőtt. A titka az, hogy minimális mennyiségű bors kerül bele, az egész kömény mellett őröltet is teszünk bele, és persze kizárólag sertéshúsból készül. Emellett az errefelé hagyományosnak számító meleg füstöléssel tartósítjuk, ami alapjaiban eltér attól a technológiától, amivel például a csabai kolbászt készítik.

Székely és Társa Kft. – Jászsági paraszt májas

5000 Szolnok, Batthyány utca 32.

5000 Szolnok, Ady Endre út 11. Vásárcsarnok

GPS: N 47.27003, 20.44168

E-mail: info@szekelyhus.hu

Weboldal: www.szekelyhus.hu

Jászsági paraszt májas: Hagyományos recept alapján készült füstölt termék, amit a nagyszüleinktől őriztünk meg. Mindennemű adaléktól mentes, csak magyar sertés alapanyagok felhasználásával manufakturálisan készítünk. Bükkfa füsttel tartósítunk. 0-5 Celsius fokon tároljuk.

A Hajta sajtja – Tehénsajt, mangalica termékek

5100 Jászberény, Hajta tanya 50.

GPS: N 47.50159, E 19.70561

Tel: +36-70/3911-729

E-mail: sajtosandi@gmail.com

A termék minősítése / díjazása: 2017 évben nemzetközi különdíj gömölye kategóriában.

Tehénsajtokat készítünk többféle ízesítésben, érleljük a sajtokat. Több speciális sajtot is készítünk. Ezenkívül sertéseket is tartunk. A belőlük készült füstölt árukat értékesítjük.

Bertalan-Hús Kft.

5055 Jászladány, Kossuth L. u. 117.,

5054 Jászalsószentgyörgy, Mártírok u. 2/2.

GPS: N 47.36962, E 20.15979

Tel: +36-30/4997233

E-mail: dravucz79@gmail.com

Termékek: füstölt kolbász, vastagkolbász, mangalica füstölt szalonna, mangalica sózott szalonna, füstölt főtt császárszalonna, abált szalonna, hurka, sütőkolbász, disznósajt, kenőmájas, paraszt sonka, kötözött sonka

A Bertalan-Hús Kft. több mint egy évtizede működik jászladányi székhellyel és telephelyekkel, amely elsősorban élő sertések vágásával, majd feldolgozásával, végül értékesítésével foglalkozik. A helyi családi vállalkozás felvásárláskor előnyben részesíti a helyi lakosság által tenyésztett háztáji állatokat, és kisebb százalékban vásárol az ugyancsak Jászladányon lévő sertéstelepről vágóállatokat. Nagyon fontosnak tartjuk, hogy a helyi lakosság a helyi gazdák által megtermelt gabonával etetett jószágait fogyasszák, melyeket ugyancsak jászladányi lakosok vágnak le, töltenek belőlük helyi ízesítésű késztermékeket. A vágásra vásárolt állatokat vásárlás előtt szemrevételezéssel kiválogatjuk, így csak az egészséges, kiváló minőségű élőállatot vásároljuk meg. A házias jelleget úgy garantáljuk, hogy a sertéseket hagyományosan megperzseljük, így főzés, sütés után bőrük is kellemesen fogyasztható, hetente legalább három alkalommal vágjuk sertéseinket, így elmondható, hogy folyamatosan friss hússal tudjuk kiszolgálni kedves vásárlóinkat. Késztermékeinket kizárólag konyhasóval, alapfűszerekkel, saját receptúrával, adalékmentesen, tartósítószerek nélkül állítjuk elő. Gyártástechnológiánk során füstölt termékeinket hagyományos kőfüstölőben füstöljük, majd a termékre jellemző állag eléréséig érleljük. Az általunk előállított zsírt és tepertőt hagyományos üstben sütjük. Termékeinkre helyi ízvilág és kiváló minőség jellemző.

Füstölt húsáru – Nagy Szabolcs kistermelő

5065 Nagykörű, Koffán Károly u. 16.

GPS: N 47.27645, E 20.43173

Tel: +36-70/426-0624

E-mail: nagyszabika@gmail.com

A termék minősítése / díjazása: 2015 – Szalámi II. hely; 2016 – Tepertő III. hely; 2017 – Sonka I. hely; 2018 – Füstölt kolbász I. hely; 2019 – Pörc I. hely.

Nagykörűi füstölt finomságok.

Scroll to Top